Előfizetői tartalom

Kis szerencsével a nagy mutatvány is összejöhet Orbánéknak az adósságfronton

Egyre inkább úgy tűnik, hogy csak a kormányon múlik, mennyivel akarja idén csökkenteni a GDP-arányos adósságrátát. A kötelező feladatot gyakorlatilag már szeptember végére kipipálták, és nincs megállás, a negyedik negyedévben tovább csökkenhet az adósságrátánk. Sőt, akár Orbán Viktor legmerészebb álma is teljesülhet idén, hogy az adósság összegszerűen, forintban kifejezve is csökkenjen, amire csak a legritkább esetekben volt eddig példa.

Lássuk, mit tudunk eddig!Évről évre elővesszük adósságmodellünket, mellyel az év végére várható GDP-arányos rátát próbáljuk megbecsülni. Ahogy haladunk előre az évben, és folyamatosan érkeznek be az újabb adatok, egyre pontosabb képet tudunk rajzolni a kormány egyik legfontosabb háborújáról. Most, hogy kevesebb, mint másfél hónap van hátra, érdemes egy pillantást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés