Előfizetői tartalom

Szép csendben új vizekre kormányozhatják az MNB-t Matolcsyék

Ismét meglepte a szakértőket kedden a Monetáris Tanács azzal, hogy módosított a kamatkondíciókon, amivel gyakorlatilag a kamatfolyosó felső széle mostantól egyben az irányadó kamat lesz. Ugyanakkor ha kicsit visszalapozunk a jegybanki nyilatkozatokban, akkor egyáltalán nem újdonság a törekvés, arra utalhat, hogy a többéves céljuk felé tettek egy újabb lépést.

Ez lehet a távolabbi nagy tervKét fontos döntést hozott múlt kedden az MNB Monetáris Tanácsa: 15 bázisponttal 0,9%-ra csökkentette az egynapos (overnight) hitel kamatát. 10 bázisponttal szintén 0,9%-ra vágta vissza az egyhetes hitel kamatát. Mindezek mellett az alapkamatot 0,9%-on tartották, így most a fontosabb kamatkondíciók az alábbiak szerint néznek ki:Első ránézésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés