FONTOS Izrael döntött: indul az ellencsapás, Irán szörnyű bosszúval fenyegetőzik
 
Előfizetői tartalom

13 év után drágább lehet egy dollár, mint egy euró

A piac szinte biztosra veszi, hogy szerdán ismét kamatot emel majd a Fed, azonban az egy évvel ezelőtti tapasztalatokból kiindulva könnyen lehet, hogy a piaci hatás csak minimális lesz. Nem is a mostani döntés lesz a legfontosabb, hanem az, mennyit árul el az amerikai jegybank a további lépésekről. Ha ugyanis végre rászánják magukat egy komolyabb kamatemelési ciklusra, akkor az akár elhozhatja a régen várt euró-dollár paritást is.

Mindenki becsatolta a biztonsági övetHatalmas meglepetés lenne, ha szerdán sem emelne kamatot a Fed, hiszen a piaci szereplők mostanra gyakorlatilag biztosra veszik a 25 bázispontos szigorítást, amivel 0,5-0,75 százalékos sávba emelkedhet az irányadó kamat. A CMA Fed Watch Tool hétfői adatai szerint 97 százalék volt az esélye a kamatemelésnek az árazások alapján.Mostanra szinte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés