Előfizetői tartalom

Egy nap alatt 20 százalékkal nőttek, mégis egyre nagyobb bajban a törökök

Egyik napról a másikra nőtt 20 százalékkal a török GDP december közepén egy statisztikai revíziónak köszönhetően, mégsem lehetnek elégedettek az országban. A legfrissebb adatok szerint ugyanis a harmadik negyedévben már a gazdaságot is megviselte a fél éve tartó folyamatos rendkívüli állapot az országban. Erdogan elnök továbbra is töretlen népszerűségnek örvend, viszont a gazdaság visszaesése, a magas munkanélküliség és a költségvetési megszorítások miatt egyre több az elégedetlen ember. A gondokat csak tetézi a líra zuhanása, melyet egyelőre hiába próbál megállítani vagy csillapítani a kormány és a jegybank. Márpedig ha nem sikerül úrrá lenni a zuhanáson, akkor veszélyes spirálba kerülhet a török gazdaság.

Hirtelen sokkal gazdagabb lett Törökország, mégsincs minek örülniHa két héttel ezelőtt valaki rákeresett a Google-ban, mennyi Törökország éves GDP-je, akkor egész nyugodtan elfogadhatta a 720 milliárd dolláros 2015-ös értéket. Viszont ha most ugyanerre rákeresünk és a legfrissebb találatokat nézzük, akkor kiderül, hogy tavaly 861 milliárd dollár volt a török nemzeti össztermék....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés