Előfizetői tartalom

Döntő csapást is mérhet Magyarország az államadósságra

Számításaink szerint idén is folytatódhat a GDP-arányos adósság csökkenése, ami két-három évre visszatekintve már a gazdaság alapfolyamataiból ered, nincs szükség "trükközésre". A választások előtt a kormány kicsit kijjebb engedi a költségvetési nadrágszíjat, azonban ennek negatív hatását várhatóan bőven ellensúlyozza majd a felpörgő növekedés és az infláció éledezése. Így pedig kivételesen szerencsés esetben az év végére a 70 százalék körüli ráta is összejöhet, amire 2007 óta nem volt példa.

Megint elkezdhetünk matekozniSzokás szerint az év elején frissítjük egyszerű adósságmodellünket, ami lehetőséget ad a rövid távú kilátások értékelésére. Ugyan a 2016-os év végi adósságszám február közepéig még nem ismert (akkor is csak az előzetes adatot publikálja majd az MNB), de az alapfolyamatok már ismertek, így viszonylag pontos becsléseket lehet tenni. Részben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés