Előfizetői tartalom

Az ország, amelyik egyszerre több válság közepében vergődik

Az utóbbi időszak egyértelműen a török líra zuhanásáról szólt a feltörekvő piacokon, három hónap alatt több mint húsz százalékkal gyengült a deviza. Azonban ez csak a felszín, Törökország problémái ennél sokrétűbbek és mélyebben gyökereznek. A devizaválsággal párhuzamosan az országban folyamatos a politikai bizonytalanság, ami a gazdaságra is egyre inkább rányomja a bélyegét. Ráadásul a folyamatos terrortámadások miatt ma senki sem utazik szívesen Törökországba, pedig a gazdaságnak szüksége lenne a turizmusra. Sokan már a jövőt is sötéten látják, és az egyre erősebb agyelszívás miatt temetik Törökországot.

Az elmúlt fél évben több mint százezer embert börtönzött be Recep Tayyip Erdogan török elnök a sikertelen puccskísérlet után, emellett több tucat egyetemet záratott be a hatalom, és sorra betiltotta az ellenzéki sajtóorgánumokat. Sőt, egészen hihetetlen sztorikat is hallani, nemrég a világsajtót is bejárta, hogy a puccs mögött sejtett Fejtullah Gülen fogorvosára is börtön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés