Előfizetői tartalom

A választás, amelyen eldőlhet, felébred-e a világ rémálmából

Vészesen közeleg a francia elnökválasztás időpontja májusban, a napokban végleges lett a jelöltek listája azzal, hogy a baloldal is megtartotta előválasztását. Hivatalosan öten mérkőznek meg, de a gyakorlatban valószínűleg az lesz csak a kérdés, ki lesz a szélsőjobboldali Marine Le Pen ellenfele a második fordulóban, illetve meg tudják-e akadályozni Franciaország "trumpizálódását", amit Le Pen győzelme hozna. A francia gazdaság látszólag évek óta szenved, ami hozzájárult az "új erők" előretöréséhez, ugyanakkor a felszín alatt jócskán vannak pozitívumok is, melyeknek kiaknázásával az új elnök hamar learathatja az első babérokat.

Első ránézésre bőven van gond a gazdasággalÉpp kedden jelent meg a negyedik negyedéves francia gazdasági növekedés első becslése, mely szerint Európa harmadik legnagyobb gazdasága 1,1%-kal bővült az év végén 2015 hasonló időszakához képest, negyedéves összevetésben pedig 0,4%-ra gyorsult a növekedés. Ugyanakkor, ha valaki rátekint az alábbi ábrára, az biztosan nem látja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés