Előfizetői tartalom

Rendezzen-e olimpiát Budapest? Összecsaptak a támogatók és az ellenzők

Számszerűleg biztosan nem lehet nyereséges olimpiát rendezni, de nem is ez a fő kérdés - hangzott el az Eötvös József Csoport szerdai rendezvényén, ahol hosszú idő után végre érdemi vita folyt a 2024-es olimpiai pályázat gazdasági hatásairól. Az olimpiát támogató sportközgazdász szerint is sok dologra lenne szükség ahhoz, hogy valóban érdemes legyen belevágni egy olimpiai pályázatba, ezeknek a feltételeknek a többsége azonban jelenleg nem teljesül. Az olimpia ellenzői szerint már az elkészült hatástanulmány hitelessége is megkérdőjelezhető, így már az alapfelvetés hibázik.

Biztos nem lehet nyereségesen megcsinálniEgy olimpia megrendezésének alapvetően kétféle költsége van: szervezési és beruházási költségek, ez a felosztás a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pályázati előírásait követi - mondta az Eötvös József Csoport szerdai rendezvényén Dénes Ferenc sportközgazdász. Ugyanígy a bevételeket is több csoportba lehet sorolni, hiszen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés