Előfizetői tartalom

Lassan nem tudod olyan helyre tenni a pénzed, ahol ne buknál rajta

Évek óta nem fordult elő, hogy a mostanihoz hasonlóan negatív legyen az egyéves előretekintő reálhozam Magyarországon az év elején. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a rövid hozamokat mostanra nulla körüli szintre sikerült lenyomni, az infláció viszont várhatóan élénkülni fog a következő időszakban. A lakosság ez ellen védekezhet például az inflációkövető állampapírokkal, melyek szerepe még jobban felértékelődhet a jelenlegi környezetben, az intézményi befektetők viszont akár veszteséget is realizálhatnak magyar eszközeiken, vagy más, a magyarnál jövedelmezőbb piacok felé mozdulhatnak.

Soha nem láttunk még ilyetValószínűleg még soha nem volt a mostaninál alacsonyabb az egyéves előretekintő reálhozam Magyarországon. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) decemberben megjelent inflációs jelentése 2005-ig visszamenőleg tartalmaz adatokat, ezekből vettük most ki a januárra vonatkozókat, és egészítettük ki a 2017. januárival:Az ábrán az látszik, hogy 2009 óta folyamatosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés