Előfizetői tartalom

Miért lehet teljes csőd a budapesti olimpia? És mit lehet tenni ellene?

Sok szempontból jogosak azok a félelmek, hogy a PwC megvalósíthatósági tanulmányában becsültnél lényegesen magasabbak lehetnek a 2024-es budapesti olimpia költségei. Éppen ezért most azt igyekeztünk összeszedni, mi mindenre kellene figyelni ahhoz, hogy minél kisebb legyen a túlköltés, illetve mi segíthet abban, hogy mégse szálljanak el teljesen a költségek. A rossz hír, hogy egyelőre nem látszik, hogyan fékeznék meg a költekezést, már a pályázati folyamat jelentős többletkiadása sem jó előjel.

Mit mondanak a nemzetközi tapasztalatok?A 2024-es budapesti olimpiai pályázat kapcsán egyelőre annyit tudni biztosra, hogy a PwC megvalósíthatósági tanulmánya szerint a közvetlenül az olimpiához kapcsolódó költségek (szervezés, sportlétesítmények, reklám stb.) nettó 774 milliárd forintba kerülnének. Ezen felül több mint 2000 milliárd forintot tennének ki az alapeseti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés