Előfizetői tartalom

Aprópénzért veszi meg Kína Magyarországot is?

Sokat fejlődtek az utóbbi években a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok, ezzel azonban nem vagyunk egyedül a régióban. Sokak szerint a kínaiak európai hídfőállása, mások szerint trójai falova lehet Kelet-Közép-Európa. Minden ország szeretne közelebb kerülni Kínához, és elsősorban a kínaiak pénzéhez, azonban ők láthatóan senki felé nem köteleződnek el, az utóbbi években mindenkinek ígértek egy kicsit, ami aztán vagy megvalósult, vagy nem. Mindez azért lehet érdekes a következő hónapokban, mert várhatóan ősszel ismét Budapest ad majd otthont a régió és Kína közti éves csúcstalálkozónak, ahol folytatódhat a helyezkedés.

Régóta barátkoznak Kínával a tizenhatokIdén már ötéves az a kezdeményezés, melynek keretében összesen tizenhat kelet-közép-európai ország közösen igyekszik javítani kapcsolatát Kínával. A sajtóban csak 16+1 néven említett kezdeményezésben a közvetlen régiónk mellett a balti országok és a balkáni államok is részt vesznek. A felek legutóbb tavaly novemberben a lettországi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés