Előfizetői tartalom

Újabb titkok az olimpiai pályázatról: 200 milliárd forinttal dobálóznak

Miközben Magyarországon mindenki az olimpiarendezés körüli népszavazással volt elfoglalva, szép csendben óriásit változtak az olimpiarendezés pénzügyi feltételei. Csak a pályázat visszavonása után derült ki, hogy állítólag a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a korábbi tervekhez képest az idén év elején bő 40%-kal megvágta egy Budapesten rendezendő olimpia támogatását. A nemzetközi szövetség tagadja, hogy bármit változtattak volna a feltételeken, de az biztos, hogy valaki nem mond igazat egy 200 milliárd forintos tételről. Mivel a magyar állam már előzetesen garanciát vállalt minden kiadásra, a különbség Magyarországot terhelte volna.

Hirtelen eltűnt 700 millió dollárnyi bevételTöbb szempontból is érdekes interjút adott a hétvégén Fürjes Balázs kiemelt kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos az Indexnek. Különösen néhány mondatot érdemes kiemelni a 2024-es olimpiai pályázat kapcsán:Korábban a NOB nem támogatta célzott összeggel a győztest. 300 milliárd forintot kaptunk volna, ha Budapest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés