Előfizetői tartalom

Negyedére vágná a közmunkások számát a kormány

Hosszabb távon 100-150 ezer közmunkást szeretne átterelni a kormány a versenyszférába - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára a Világgazdaságnak. A kormány pénteken jelentette be, hogy jelentősen szigorítja a közmunka-vállalás feltételeit, és a "következő időszakban" 50 ezer közmunkást terel át a valós munkaerőpiacra.

A pénteken bejelentett egyik fontos szigorítás, hogy jövő nyártól három éven belül maximum egy évig vállalhat majd bárki közmunkát. Bővebben erről itt írtunk:Kapcsolódó cikkünk2017.03.10Új világ jön a közmunkásokraA lap úgy tudja, hogy nagy vita tárgya volt a közfoglalkoztatási program reformja a kormányon belül, ugyanis a program gazdája, a Belügyminisztérium, sokáig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés