Előfizetői tartalom

Már kész Trump újabb mesterterve, csak még pár embert el kell távolítania

Megdőlhet az előző amerikai kormányzat "erős dollár"-politikája, legalábbis vannak arra utaló jelek, hogy Donald Trump inkább a gyengébb devizát favorizálja majd. Ennek megvalósításához azonban előbb át kell vennie a hatalmat a Fed felett, amire kiváló alkalom kínálkozik a következő egy évben, hiszen elnöki mandátuma lejárta után Janet Yellen is távozik jövő februárban a jegybank éléről. A hírek szerint a castingolás már megkezdődött, Trump stábja jelenleg is azt mérlegeli, kiket jelöljenek a jegybank kormányzótanácsába.

Jöhet a gyenge dollár politikája?Az elmúlt években az Obama-adminisztráció alatt az volt a jellemző vélekedés az amerikai politikusok részéről, hogy az erős dollár jó az Egyesült Államoknak. Most azonban Donald Trump színre lépésével ez megváltozhat, az új elnök ugyanis már a tavalyi kampányban több olyan kijelentést tett, melyek a gyengébb dollár felé hatnak.Januári...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés