Előfizetői tartalom

Félelmetes tűzerővel rendelkezik a világ 10 legnagyobb hadserege

Miközben az Egyesült Államok hadseregét tartják a világ legütőképesebbjének, közel sem az amerikai haderő az, amely a legtöbb bevethető katonával rendelkezik a világon, hiszen a tartalékos állományt is számba véve számos másik ország megelőzi a listán. Megnéztük, melyek a világ legnagyobb élőerővel rendelkező hadseregei és azt is, hogy mennyire jelent a hatalmas mozgósítható személyi állomány valóban ütőképes haderőt.

10.-8.. 10. Tajvan - 1,975 millió katonaFotó: ShutterstockTajvan hadserege (hivatalosan a Kínai Köztársaság Fegyveres Erői) 300 ezer aktív szolgálatot teljesítő katonából áll, de az ország több mint ötször ekkora, összesen 1,675 millió főből álló tartalékos állománnyal is rendelkezik. A Global Firepower Power Indexe szerint övék a 19. legerősebb hadsereg a világon. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés