Előfizetői tartalom

A kormány is tudja, hogy rózsaszín álom Orbán célja

Sokan felkapták a fejüket akkor, amikor a magyar kormányfő tavaly arról beszélt, hogy nem csak a GDP-arányos adósságrátának, hanem az adósságunk nominális összegének is csökkenni kellene, hogy valódi adósságcsökkenésről beszélhessünk. A 2018-as költségvetés tervezete szerint egyelőre ezt a célt is félretették kicsit, vagy legalábbis alárendelték a választásoknak. A kormány azt is elárulta, hogy jövőre sem lesz feltétlen híve a devizakötvény-kibocsátásnak, ha van rá mód, akkor forintkötvényekből finanszíroznák a lejáratokat.

Orbán tavaly kijelölte az iránytOrbán Viktor 2016-ban távlati célként említette, hogy a valódi adósságcsökkentéshez nem elég, ha a GDP arányában csökken az adósságunk, annak nominális összegét is évről évre lejjebb kellene faragni. Ez azért volt meglepő kijelentés, mert az elmúlt években egyszer sem volt példa hasonlóra, álomszerűnek tűnik az elképzelés. Az utóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés