Előfizetői tartalom

Valóban szükség van tükörre, csak ne legyen görbe

Baksay Gergely, MNB
|
Szalai Ákos, MNB
Az MNB régóta hangsúlyozza, hogy Magyarországon versenyképességi fordulatra van szükség. Amikor e cikk szerzői a WEF versenyképességi rangsorát elemezték, akkor Palócz Éva és Vakhal Péter vélekedésével szemben nem a valóság megszépítése, hanem ellenkezőleg, a minél reálisabb helyzetkép feltárása lebegett a szemük előtt. Ennek érdekében jeleztük, hogy egyes területeken a WEF által közöltnél objektívebb mutatókat lehet találni, amit továbbra is fenntartunk, illetve a Kopint-Tárki szerzőinek válasza alapján megerősítettnek látunk. Mindazonáltal nem kérdőjelezzük meg a WEF felmérés azon értékeit, amelyek elsősorban a figyelembe vett mutatók széles köréből származnak, és még kevésbé kívántuk azt állítani, hogy Magyarország versenyképessége minden területen megfelelő lenne.

A szerzők az MNB munkatársai. Palócz Éva és Vakhal Péter, a World Economic Forum (WEF) versenyképességi felmérést Magyarországon végző Kopint-Tárki intézet munkatársai április 21-én reagáltak a WEF Global Competitiveness Report (GCR) nevű versenyképességi rangsorának egyes eredményeit és szubjektív megközelítését tárgyaló elemzésünkre. Jelen cikkünkben e válaszra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés