Előfizetői tartalom

Tudod, miben van Magyarország tartaléka? Most elárulta az MNB

Tavaly közel hatmilliárd euróval csökkent Magyarország arany- és devizatartaléka, így az év végén 24,3 milliárd eurót tett ki. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) most megjelent éves jelentéséből az is kiderült, hogy ennek legnagyobb része, 18,6 milliárd euró deviza értékpapírokban, jórészt kötvényekben volt az év végén, a fennmaradó rész pedig devizabetétben volt elhelyezve. A jegybank szokás szerint tartalékkezelési stratégiájáról is beszámolt, melyből kiderül, milyen alapelvek mentén vigyáznak az ország tartalékaira.
Miért tart egyáltalán tartalékot a jegybank?Azt már eddig is tudtuk, hogy Magyarország arany- és devizatartaléka 2016 végén 24,3 milliárd euró volt, ami 5,84 milliárd eurós csökkenést jelentett az egy évvel korábbi állapothoz képest. Erről ugyanis az MNB havi rendszerességgel közöl adatokat. Arról azonban csak az éves jelentésben lehet olvasni, hogy ezt a tartalékot pontosan...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái