Előfizetői tartalom

13. havi nyugdíj? Most komolyan, ennyire futja?

"Ha úgy vannak a számok, akkor emelek megint", ígérte Orbán Viktor kormányfő néhány napja, ma pedig a szocialista miniszterelnök-jelölt, Botka László ígérte meg a 13. havi nyugdíj visszaadását. A nyugdíjasok mindig is kedvelt célpontjai voltak a politikusoknak, és úgy tűnik, az induló választási kampányban is szívesen feszegetik szét a nyugdíjrendszer kereteit. Pedig nem kellene.

Közismert: a magyar nyugdíjrendszer - hasonlóan Európa sok más országához - évtizedek óta demográfiai kényszerben van. A szülők kevés gyereket vállalnak, viszont szerencsére egyre tovább élnek. Ahogy a népesebb korosztályok nyugdíjba vonulnak, az ellátásukat finanszírozó fiatalok pedig egyre kevesebben lesznek, a nyugdíjrendszer be- és kifizetései közötti egyensúly felborul....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés