Előfizetői tartalom

Visszaugrott a magyar államadósság

Portfolio
A tavaly év végi 74,1%-ról 74,6%-ra visszaugrott az első negyedévben a magyar államadósság bruttó, konszolidált, névértéken számított állománya a GDP arányában - közölte az előzetes adatot ma reggel a Magyar Nemzeti Bank. A háztartások kapcsán figyelemre méltó folyamat, hogy több negyedév óta csökken a háztartások finanszírozási képessége, azaz az újonnan felhalmozott követelések és kötelezettségek különbsége. Ezen belül is érdekes, hogy a háztartások készpénz- és betétállománya az idei első negyedévben kicsit csökkent, közben viszont jócskán nőtt az állampapír állományuk.

Ma tette közzé az előzetes pénzügyi számlák első negyedéves adatait az MNB és ennek néhány fontosabb információja: Az államháztartás finanszírozási oldalról számított nettó finanszírozási képessége a negyedéves GDP 2,8 százalékát tette ki. Ez 230 milliárd forintot jelent, ami brutális javulás a tavaly negyedik negyedévi 877 milliárd forintos nettó finanszírozási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái