10 elképesztő szuperfegyver, amellyel Amerika könnyen földbe döngölné Észak-Koreát
Gazdaság

10 elképesztő szuperfegyver, amellyel Amerika könnyen földbe döngölné Észak-Koreát

Folyamatosan élesedik a helyzet az Egyesült Államok és Észak-Korea közt, a héten át is lőtt a dzsucseista rezsim egy ballisztikus rakétát Japán fölött. Az igazság az, hogy Kim Dzsongun hiába izmozik a rakétáival és népes hadseregével, Amerika és szövetségesei valószínűleg nagyon gyorsan végeznének a már 20-30 évvel ezelőtt is elavultnak számító felszereléssel ellátott Koreai Néphadsereggel anélkül, hogy akár atomfegyvereket be kellene vetniük. Kiemeltünk a számos fejlett amerikai technológia közül tíz olyan félelmetes fegyvert, fegyvernemet, amely messze felülmúlja nemcsak a dzsucseista ország, hanem gyakorlatilag a világ bármely más országának hasonló kategóriájú harcieszközét, felszereltségét.

1 2 3

10-8.

Drónhadsereg10 elképesztő szuperfegyver, amellyel Amerika könnyen földbe döngölné Észak-Koreát
Kép: Shutterstock
Az amerikai hadseregnek több ezer úgynevezett pilóta nélküli repülőgépe (UAV), népszerűbb nevén drónja van, amelyek közül több olyan modell is létezik (például az MQ-1 Predator és MQ-9 Reaper), amely a felderítés mellett alkalmas támadó feladatok teljesítésére is. A távirányítású repülőgépek egyik legnagyobb előnye kétség kívül az, hogy képesek a kezelő veszélyeztetése nélkül küldetéseket teljesíteni. Jelenleg folyik olyan drónok fejlesztése is, amelyek önállóan is bevethetőek lesznek, erről itt írtunk.

Észak-Koreának ezzel szemben körülbelül 300 drónja lehet, ebből körülbelül 10 lehet harcképes.

A világ legjobb mesterlövész fegyverei10 elképesztő szuperfegyver, amellyel Amerika könnyen földbe döngölné Észak-Koreát
Kép: Shutterstock
Miközben Észak-Korea hidegháborús Dragunov-derivatívákkal parádézik, az Egyesült Államok hadserege a világ legmodernebb mesterlövész puskáival van felszerelve. Míg egy SVD-vel egy mesterlövész körülbelül 800-1000 méterre tud hatékonyan ellőni, az amerikai McMillan Tac-50-es lőtávja 1800-2000 méter, de adtak már le vele halálos találatot 3500 méterről is. Hasonló paraméterekkel büszkélkedhet a Barrett M82 (M107) is, ezekkel a fegyverekkel ráadásul könnyebben páncélozott járműveket is hatástalanítani lehet. Itt írtunk róluk részletesen.

Termobárikus bombák10 elképesztő szuperfegyver, amellyel Amerika könnyen földbe döngölné Észak-Koreát
Fotó: U.S. Navy Naval Museum of Armament and Technology, US Navy, Wikimedia Commons
A termobárikus fegyverek az oxigént "gyújtják meg" és intenzív, magas hőmérsékletű robbanást generálnak, az ebből keletkező hő- és lökéshullám pedig sokkal nagyobb, mint egy "normális" bombáé. Jellemzően benzinnel vannak töltve és beásott pozíciók, bunkerek ellen használják őket - vagyis többnyire tökéletesen alkalmasak arra, hogy Észak-Korea hegyekbe rejtett katonai létesítmény-rendszereit likvidálják.

Az Egyesült Államok arzenáljában találhatóak meg a világ második legnagyobb hatóerejű termobárikus bombái, a Nagy Tömegű Légibomba (MOAB) körülbelül 11 tonna TNT erejének megfelelő robbanással képes teljes háztömböket, katonai létesítményeket leradírozni a térképről.
Ez a cikk folytatódik
1 2 3
izernorbert0922
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
izernorbert0922