Előfizetői tartalom

10 elképesztő szuperfegyver, amellyel Amerika könnyen földbe döngölné Észak-Koreát

Folyamatosan élesedik a helyzet az Egyesült Államok és Észak-Korea közt, a héten át is lőtt a dzsucseista rezsim egy ballisztikus rakétát Japán fölött. Az igazság az, hogy Kim Dzsongun hiába izmozik a rakétáival és népes hadseregével, Amerika és szövetségesei valószínűleg nagyon gyorsan végeznének a már 20-30 évvel ezelőtt is elavultnak számító felszereléssel ellátott Koreai Néphadsereggel anélkül, hogy akár atomfegyvereket be kellene vetniük. Kiemeltünk a számos fejlett amerikai technológia közül tíz olyan félelmetes fegyvert, fegyvernemet, amely messze felülmúlja nemcsak a dzsucseista ország, hanem gyakorlatilag a világ bármely más országának hasonló kategóriájú harcieszközét, felszereltségét.

10-8. DrónhadseregKép: ShutterstockAz amerikai hadseregnek több ezer úgynevezett pilóta nélküli repülőgépe (UAV), népszerűbb nevén drónja van, amelyek közül több olyan modell is létezik (például az MQ-1 Predator és MQ-9 Reaper), amely a felderítés mellett alkalmas támadó feladatok teljesítésére is. A távirányítású repülőgépek egyik legnagyobb előnye kétség kívül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés