Előfizetői tartalom

10 őrült összeesküvés-elmélet, amiről kiderült, hogy mind igaz

Huszák Dániel
A World Trade Center katasztrófájának 16. évfordulója után újra lendületbe jöttek a konteósok; vannak, akik szerint a történelem egyik legbrutálisabb terrortámadását a Bush-kormány vitte véghez, míg mások szerint egyszerű biztosítási csalás történt, de egyesek szerint egy űrlény követte el a szörnyű merényletet. Bár őrültségnek hangoznak az ilyen és hasonló kijelentések, volt már számos olyan első látásra hihetetlen összeesküvés-elmélet, amelyről bebizonyosodott, hogy valóban megtörtént (bár ezek eleve sokkal reálisabbak voltak, mint például egy földönkívüli-támadás). Összeszedtünk tíz valódi összeesküvést.

10-8. 10. A hazugság, ami kirobbantotta a második világháborútA glewitzi rádiótorony ma. Kép: Shutterstock1939. szeptember 1-jén megtámadta a náci Németország Lengyelországot, amellyel hivatalosan is kezdetét vette a második világháború. Az invázió casus bellije az úgynevezett "Gleiwitz-incidens" volt: "lengyel katonák" elfoglalták a gleiwitzi (ma Gliwice) rádióállomást...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái