Előfizetői tartalom

Itt a bizonyíték: a forint csinált pénzgyárat az MNB-ből

Zsinórban a nyolcadik félévét zárta nyereséggel a Magyar Nemzeti Bank, amely azonban még mindig nem a negatív kamatoknak, hanem a gyenge forintnak köszönheti a profitot. Ráadásul a kamateredmény már nem nagyon tud tovább javulni, így várhatóan a jövőben is rá lesz utalva a gyengébb árfolyamra az MNB, ha nem akar veszteséges lenni.

Fél év alatt 34 milliárdot termeltekAz első félévben 34,4 milliárd forintos profitot termelt az MNB, ez 17,3%-kal maradt el az egy évvel korábbitól - derül ki a pénteken közzétett féléves jelentésből. Vagyis hiába mutat jól elsőre a több tízmilliárdos profit, ez jelentős csökkenést jelent a tavalyihoz képest. Azt viszont nem lehet elvitatni, hogy utoljára négy éve, 2013...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés