Előfizetői tartalom

Nem csak Magyarország tragédiája a kivándorlás - A szomszédban szinte könyörögnek, hogy térjenek haza

Beke Károly
Magyarországról több százezren vándoroltak el uniós csatlakozásunk óta, a régiót azonban ennél is érzékenyebb veszteség érte: a hivatalos adatokból úgy számoljuk, hogy az öt legnépszerűbbnek tekinthető célországban több mint 3,7 millió kelet-európai élhet, a legtöbben Lengyelországból vándoroltak ki. A valós szám azonban ennél is magasabb lehet, becslések szerint csak Romániából több mint 3 millióan vándorolhattak el. Nem véletlen, hogy az egész régió egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzd, viszont mi még ebből a szempontból is kilógunk a sorból.

A kivándorlással kapcsolatos cikksorozatunk korábbi részeit az alábbi linkeken érhetik el: Első rész: Ide vezetett a tömeges kivándorlás: több magyar lépett le, mint gondoltuk Második rész: Megmutatjuk, miért tragédia a kivándorlás Magyarországnak Harmadik rész: Sok munka, sok adó: így élnek a londoni magyarok Negyedik rész: Egyre többen hagyják itt Magyarországot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái