Előfizetői tartalom

Meglepő vélemény: épp a magyar kivándorlók lehetnek a Brexit nagy vesztesei

Beke Károly
Egyelőre sok a bizonytalanság a Brexit utáni munkavállalási szabályokkal kapcsolatban, azonban a magyar elvándorlás sajátosságai miatt akár a változás vesztesei is lehetnek a szigetországban élő magyarok - mondta a Portfoliónak Christian Moreh, a Southamptoni Egyetem kutatója, akinek fő kutatási területe a migráció. A szakember, aki több tanulmányt írt a témában úgy becsüli, hogy tavaly akár 2000-2700 gyermek is születhetett az Egyesült Királyságban magyar anyáktól, szerinte nem látszanak annak jelei, hogy az elvándoroltak a közeljövőben visszatérést terveznének Magyarországra.

A kivándorlással kapcsolatos cikksorozatunk korábbi részeit az alábbi linkeken érhetik el: Első rész: Ide vezetett a tömeges kivándorlás: több magyar lépett le, mint gondoltuk Második rész: Megmutatjuk, miért tragédia a kivándorlás Magyarországnak Harmadik rész: Sok munka, sok adó: így élnek a londoni magyarok Negyedik rész: Egyre többen hagyják itt Magyarországot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái