Előfizetői tartalom

Ez már a földi pokol: tombol a munkaerőhiány Magyarországon

Új csúcsra emelkedett Magyarországon a munkaerőhiány az idei harmadik negyedévben, a KSH friss adatai alapján ugyanis a vállalati szektorban 53 600 álláshely volt betöltetlen az időszakban. A teljes nemzetgazdaságban már több mint 73 700 állás áll üresen. A munkaerőhiány várhatóan a következő időszakban is velük marad, és érdemben fékezheti a magyar gazdaság bővülését. A potenciális munkaerőtartalék további mobilizálására lenne szükség, valamint a képzési és átképzési programok is segíthetnének a probléma megoldásában.

Egyre kevésbé találnak dolgozókat a cégek, ami már igen jelentősen korlátozza a termelés növekedését. Ezt támasztják alá a friss adatok is: a Központi Statisztikai Hivatal 53 600 üres álláshelyről számolt be július és szeptember között a versenyszférában, ami csaknem 30%-kal meghaladja az előző év azonos időszakában mért szintet.A teljes nemzetgazdaságban 73 700 dolgozóra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái