Előfizetői tartalom

Sorcsere után bekeményít Amerika

Az elmúlt években sokaknak csalódást okozott a Fed, hiszen a vártnál lassabban kezdte emelni a kamatot a válság után. A 2015 végén indult kamatemelési ciklus eddig mindössze négy lépésből állt, de egy éven belül további négy szigorítás jöhet, az első mindjárt szerdán. Közben szinte teljes "sorcsere" jöhet a döntéshozóknál, az új tagoknak pedig minden adva lesz ahhoz, hogy végre felgyorsítsanak.

A szerdai döntés csak papírformaSzinte biztosra vehető, hogy szerdán 25 bázisponttal 1,25-1,5%-os sávba emeli az irányadó kamatot a Fed Nyíltpiaci Bizottsága, a piac erre jelenleg 90% esélyt ad, de a további 10% sem a tartás, hanem a még nagyobb, 50 bázispontos emelés mellett áll. A CME Fed Watch Tool szerint a piaci árazások alapján most az alábbi kamatpályát tartják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés