Előfizetői tartalom

Kapaszkodj meg: minden tizedik dolgozó magyar szegénynek számít

A napokban bemutattuk, hogy Magyarországon összességében csökkent a szegénység, miközben az egyenlőtlenségben nem láthattunk kedvező folyamatokat. Arra is rámutattunk, hogy Magyarországon EU-s összevetésben az egyik legnagyobb a szegények aránya. Most pedig a szegénység és a munkaerőpiac kapcsolatát tárjuk fel, ahol nem mindennapi folyamatoknak lehetünk tanúi.

Magyarországon minden tizedik munkavállaló szegénynek számított tavaly, vagyis jövedelme nem érte el a medián 60%-át. Ez új csúcsnak felel meg. Az úgynevezett dolgozói szegénység 10,2%-ra emelkedett 2016-ban az előző évi 9,6%-ról, ami már akkor is rekordnak számított az adatok vezetése, vagyis 2005 óta - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataiból.Csúcson...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés