Előfizetői tartalom

Már a dolgozók diktálnak Magyarországon (TOP 10 sztori - 8.)

Idén robbantak a bérek, de ez nem oldotta meg a magyar gazdaság legnagyobb problémáját, a munkaerőhiányt. A legfrissebb adatok alapján látható, hogy soha nem látott magasságba emelkedett a betöltetlen állások száma és aránya, és várhatóan a következő évben is velünk marad ez a probléma. A munkavállalók annak örülhetnek, hogy a bérek további, erőteljes növekedése várható, a munkaadók viszont bosszankodhatnak, mert komoly fejfájást - és a termelésnövekedés korlátja - okoz számukra az egyre több üres állás.

Tizenöt éve nem nőttek olyan gyorsan a reálbérek, mint az idén, amiben kulcsszerepe volt a minimálbér 15, valamint a garantált bérminimum 25%-os emelésének. A munkaerőhiány fokozódása is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az év első kilenc hónapjában 10%-kal nőjenek az inflációval korrigált bérek, ugyanis a cégek egyre kevésbé találnak szakképzett munkavállalót az álláshelyek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái