Előfizetői tartalom

Egy közgazdász előállt, és leleplezte a világ egyik megbecsült intézményében zajló trükközést

Saját maga alatt robbantott bombát a Világbank: kiderült ugyanis, hogy az elmúlt években félrevezető és igazságtalan módosítások voltak a Doing Business rangsor mögöttes módszertanában. Politikai megfontolások is felsejlenek a háttérben, amelyek egy konkrét országhoz vezetnek. A szervezet közleményben magyarázkodik, a vezető közgazdásza pedig újabb részleteket közölt a vizsgálódásaiból.

Kibújt a szögA Világbank minden évben összeállítja a Doing Business rangsorát, amit sokan az egyik legfontosabb versenyképességi jelentésnek tekintenek (szigorúan véve azonban ez csak az üzleti szabályozási környezetet rangsorolja, nem tekinthető klasszikus versenyképességi jelentésnek). A rangsorolt országokban kiemelt figyelemmel tekintenek erre a politikusok és üzleti döntéshozók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés