Előfizetői tartalom

Brutális tűzerővel rendelkezik a világ 10 legdurvább szupertankja

Bár a gépesített hadviselés nagyon átalakult a modern háborúk során, még mindig fontos részét képezik az általános harckocsik a nagyhatalmak hadseregeinek, ezért nem kevés pénzt és energiát ölt bele abba sok ország, hogy páncélos állományát korszerűsítse. Miközben vannak olyan államok, amelyek régi, jól bevált harckocsikat modernizáltak, mások az elmúlt néhány évben teljesen új tanktípusokat fejlesztettek. Megnéztük tizet a legmodernebb tankok közül anélkül, hogy egyértelmű rangsort alakítottunk volna ki köztük - ezt ugyanis gyakorlatilag lehetetlen megtenni.
10-8. T-90AMEgy T-90-es. Fotó: ShutterstockA T-90-es harmadik generációs harckocsi a '90-es évek elejétől szolgál az orosz haderőben, ennek modernizált változata a T-90AM. A tank kapott egy 125 milliméteres 2A46M-5 löveget, egy távvezérelt légvédelmi géppuskát, Kalina tűzvezérlő rendszert, Afghanit aktív védelmi rendszert és Relikt reaktív páncélzatot is - számos technológiát...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái