Előfizetői tartalom

Óriásit nőnek a magyar bérek, de ez nem elég

A magyar emberek még mindig nem bíznak a béremelésben. Tavaly év végi Workmonitor felmérésünk szerint mindössze a dolgozók 43%-a számít fizetésemelésre, miközben tudjuk, hogy mind a minimálbér, mind a garantált bérminimum újra jelentősen emelkedett az idei év elején, a K&H bizalmi indexe szerint pedig a kkv-k 75%-a készül béremelésre.

Ugyan az előző évi adatokhoz képest - akkor még 40% bízott a béremelésben - van egy kis elmozdulás, de láthatóan nagy sok cég nem jól kommunikálja a szándékát. Vagyis egy hatalmas szakadék tátong aközött, ami a valóságban és ami a dolgozók fejében van. Ez azért fontos, mert ha az emberek bizonytalanok, sokkal könnyebben elindulnak akár külföldre, mert nem bíznak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés