Előfizetői tartalom

Merkel a fennálló világrend bukásának veszélyére figyelmeztet

Portfolio
Angela Merkel német kancellár szerint a szabadkereskedelmet korlátozó, protekcionista intézkedések nem orvosolhatják a világ problémáit, így az ezen alapuló világrend felszámolása nem megoldás. A politikus szavai egyértelműen a pénteken Davosba érkező Donald Trumpnak szólnak, akinek megszólalását feszülten várja a világ. Merkel mellett az olasz kormányfő is bírálta Trumpot.

Miképp arra számítani lehetett, Angela Merkel a davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédében határozottan kiállt a szabadkereskedelem mellett, amelyet a fennálló világrend egyik alappillérének tekint. A kancellár szerint egy ország problémáit nem lehet protekcionista intézkedésekkel, illetve elszigetelődéssel megoldani. Beszédében Németországot hozta fel példaként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés