Előfizetői tartalom

Már a brit kormány is tudja, hogy meg fogják szenvedni a Brexitet

MTI
|
Portfolio
Ha eddig lett volna kétsége a brit kormánynak, most már biztosan tudja, hogy egy olyan EU-kilépésen munkálkodik, amely rosszat tesz gazdaságnak. Egy, a brit kormány számára készített, kiszivárgott bizalmas előrejelzés szerint az Egyesült Királyság gazdasága előnytelenebb helyzetbe fog kerülni az ország Európai Unióból való kilépése (Brexit) után, bármilyen kereskedelmi megállapodást sikerüljön is kötnie az unióval.

A kiszivárgott értékelés, amelyet a BuzzFeed nevű amerikai hírportál tett közzé hétfőn, azt írja, hogy ha Nagy-Britanniának sikerül szabadkereskedelmi megállapodást kötnie az EU-val, a brit gazdasági növekedés 5 százalékkal marad majd el a következő 15 évre vonakozó jelenlegi előrejelzésektől. David Davis Brexit-ügyi miniszter tárcája azt közölte, hogy nincs felkészülve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés