Előfizetői tartalom

Hatalomra tör az Aldi és a Lidl Magyarországon - Öldöklő versenyben véreztetik ki a boltokat

Elképesztő különbségek vannak a hazai és a multinacionális cégek között a termelékenységben, a magyarok meg sem közelítik a külföldi vállalatokat. A hatékonyságban látható különbség a minimálbér és a garantált bérminimum jelentős (2017-es és 2018-as) emelése, valamint a munkaerőhiány miatt most megbosszulja magát. Borítékolható, hogy ha folytatódnak a jelentős béremelések, akkor komoly állami támogatás nélkül az öldöklő versenyben a kisebb boltok fognak elbukni. Körképünkben az ágazat fontos szereplőit és szakértőket szólaltattunk meg.

A multik és a kisebb hazai boltok közötti szakadék tavaly mélyült, idén pedig még nagyobb lesz, ebbe a szakadékba pedig végül a magyar üzletek egy része eshet bele. A hazai üzletláncoknak, illetve a boltoknak nagyon komoly gondot jelent a munkaerőhiány és a legkisebb bérek (minimálbér, garantált bérminimum) nagymértékű emelése.Fájó béremelés a kicsiknekA Coop egyes boltjai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés