Előfizetői tartalom

Magyarország volt az utóbbi évek nagy sztorija, és okozhat még meglepetést

Nagy sztori volt a magyar piac az utóbbi években, több területen is komoly előrelépést ért el az ország - mondta a Portfolio-nak adott interjúban Simon Fasdal, a Saxo Bank kötvénypiaci elemzője. Szerinte ez a kedvező tendencia folytatódhat, bár kicsit lassabb lehet a javulás. Akár még az utóbbi időszak történelmi mélypontjánál alacsonyabb magyar hozamot is láthatunk, de hosszabb távon a nemzetközi hozamkörnyezet emelkedésével nekünk is fel kell készülnünk a magasabb hozamokra. Fasdal szerint a legnehezebb helyzetben az EKB van jelenleg, hiszen úgy kellene szigorítania, hogy az euró már most is túl erős.

Portfolio: Az utóbbi napokban-hetekben komoly volatilitást, hektikus mozgásokat láttunk a deviza- és kötvénypiacokon. Ez már a medvepiac kezdete vagy csak korrekció? Simon Fasdal: Szerintem az utóbbi időszakban nem volt meg az egyensúly a kötvénypiacon, különösen az amerikai hozamgörbe esetében. Volt egy nagyon magas kétéves és egy nagyon alacsony tízéves hozam, ennek a hozamgörbének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés