Előfizetői tartalom

Szárnyalást vagy csődöt hoz Putyin grandiózus álma?

Közvetlenül minimális, áttételesen azonban már érezhető gazdasági hatása lehet az idén nyáron Oroszországban rendezendő labdarúgó világbajnokságnak. A kérdés csak az, hogy a több mint 10 milliárd dolláros költséget ki tudják-e gazdálkodni az oroszok, így sikerrel zárják-e a szocsi olimpia után az újabb presztízsrendezvényt.

Mindenki emlékszik még a 2014-es szocsi téli olimpiára, amikor Oroszország 51 milliárd dollár elégetésével a legköltségesebb hasonló eseményt rendezte meg. Ennek elsősorban presztízs okai voltak, demonstrálni kellett az orosz gazdaság erejét az ukrán konfliktus küszöbén és az olajárak esése közepette. Az orosz vezetés azonban nem érte be az olimpiával, idén nyáron 11...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés