Előfizetői tartalom

Van egy ország Európa közepén, melyet épp most ítélnek halálra a szomszédai

Kis híján Ukrajna lakosságának a tizede tűnt el néhány év alatt, és ez nem csak a Krím elcsatolásának volt köszönhető. A környező országok évente százezerszámra szívják el a képzett ukrán munkaerőt, ebben élen járnak a lengyelek. Korábban magyar részről is volt próbálkozás arra, hogy ukrán munkásokat csábítsunk az országba, de ebben eddig nem volt túl sok sikerünk.

Eltűnt 3 millió ember2014-ben a Krím elcsatolása előtt még 45,25 millió fő volt Ukrajna lakossága. A kétmilliós félsziget orosz annektálása mellett azonban más okból is riasztó ütemben fogy a népesség.Ukrajna azért van rossz helyzetben, mert nyugatról EU-tagállamok határolják, egyetlen határ átlépésével lehet Lengyelország, Románia vagy Magyarország felé kivándorolni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés