Előfizetői tartalom

Pusztulás fenyegeti a szomszéd országot - Kiszivárgott a horvát elnök válságterve

Portfolio
Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő új demográfiai csomaggal készül a kormány elé állni, hogy megoldja Horvátország súlyos népesedési válságát. A pontos intézkedésterv hivatalosan még nem ismert, a Vecernji list lapnak kiszivárogtatott információk alapján azonban a csomag a fiatalok munkalehetőségeinek javítására, a hajléktalanok lakhatási és munkalehetőséggel való megsegítésére, illetve az elmaradott területek felzárkóztatására, ezáltal pedig az elvándorlás megállítására koncentrál.

Horvátország egyike azoknak az országoknak, ahol a legnagyobb problémát okozza az elnéptelenedés. A demográfiai válság súlyosságát jól mutatja, hogy az ENSZ közzétett becslése szerint az évszázad végére a jelenlegi 4,1 millió környékéről 2,5 millió közelébe csökkenhet a népesség.Az utóbbi években ráadásul még rosszabbá vált a helyzet, ugyanis Horvátország 2013-as...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés