Előfizetői tartalom

Jó hír a lakosságnak: eltörli a kormány a baleseti adót és a kisebb átutalások illetékét

Portfolio
Eltörli a kormány a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) 30%-os baleseti adóját, amelyet eddig közvetlenül az autósoknak kellett fizetniük. Nő azonban a biztosítók adóterhe, hiszen 15, illetve 20 százalékos biztosítási adót kell fizetniük kgfb-díjbevételeik után, amit ha tudnak, részben biztosan az autósokra fognak áthárítani. Egyértelműen jó hír viszont a lakosságnak, hogy a 20 ezer alatti lakossági átutalások mentesülnek az eddigi 0,3%-os tranzakciós illeték alól, így ezek esetében nem lesz mit díjként továbbhárítaniuk a bankoknak.

A cafeteria is jelentősen változik jövőre, ami szintén érinti a biztosítókat, bankokat, erről itt írtunk:Kapcsolódó cikkünk2018.06.19Szinte az összes cafeteria megszűnik jövőreA múlt héten számoltunk be róla, hogy a 2019-es költségvetési tervezet alapján hogy néz majd ki a bankok és a biztosítók, illetve ügyfeleik adófizetési kötelezettsége jövőre.Kapcsolódó cikkünk2018.06.14Hiába...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái