Előfizetői tartalom

Elképesztő tűzerővel rendelkezik a világ 10 legerősebb hadserege

Az Egyesült Államoké továbbra is a világ legütőképesebb hadserege, de közel sem az övék rendelkezik a legnagyobb élőerővel. Kína és Oroszország is globális babérokra tör, ambícióit pedig mindkét ország egyre komolyabb technológiával támogatja meg, kiegészítvén az eleve hatalmas élőerő-állományukat. Közben az európai nagyhatalmak hadseregei bár még mindig rendkívül ütőképesek, egyre rosszabb állapotban vannak - remélhetően ennek elejét veszi a hadicélú ráfordítások növelése. A Global Firepower idén is összegyűjtötte a világ tíz legerősebb hadseregét, ezeket mutatjuk most be.

A Global Firepower PowerIndexe 55 egyedi tényező alapján rangsorolja a világ országait haderejük szempontjából, kielemezve a haderő mérete és fegyverzete mellett a fegyvernemek együttes alkalmazásának potenciális hatékonyságát, földrajzi tényezőket, ipari kapacitást és a hadra fogható lakosság méretét is. Figyelembe veszik egyes országok tagságát különféle katonai szövetségekben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái