Előfizetői tartalom

Elképesztő fejlődésnek indult a magyar hadsereg: íme 10 vadi új csodakütyü

Gőzerővel folyik a Magyar Honvédség fejlesztése, a Zrínyi 2026 program keretein belül egy csomó modern fegyvert, járművet és egyéb eszközt kapott és fog kapni a hadsereg. A fejlesztésben magyar cégek is részt vesznek majd, így vélhetően a program jótékony hatással lesz a hazai gazdaságra is, sőt, még a fegyvergyártás is újraindul Magyarországon. A program célja a katonaság fejlesztése mellett a NATO 2%-os GDP-arányos kiadáselvárásainak való megfelelés is. Bár a terv egyes részleteit még homály fedi és sikeressége még a jövő zenéje, megnéztünk 10 olyan modern eszközt, mellyel a Honvédséget a közelmúltban felszereltek vagy várhatóan fel fognak szerelni.

1-3. Cseh tervezésű kézifegyverek Márciusban derült fény arra, hogy a HM Arzenál Zrt. szerződést kötött a cseh Ceská Zbrojovka fegyvergyárral arról, hogy hazánkban is gyártani fogják a legmodernebb cseh kézifegyvereket, a CZ BREN 2 gépkarabélyt, a Scorpion EVO 3-as géppisztolyt és a CZ P-09-es pisztolyt. Hogy a magyar katonáknak mennyi jut majd ezekből, egyelőre még kérdéses...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés