Előfizetői tartalom

Várjuk a következő válságot, mégis védtelenül megyünk neki?

Beke Károly
A kormány egy újabb válságtól félve emelte meg a 2019-es költségvetés tartalékait, azonban két fontos sérülékenységi mutatóban évek óta nem álltunk ilyen rosszul, mint most. A kormányzati tartalékot jelentő kincstári egységes számla egyenlege a válság óta nem volt tartósan a mostaninál alacsonyabb, míg a devizatartalék csökkentésének köszönhetően mostanra épp csak elég a jegybank nemzetközi tartaléka. Amennyiben valóban jönne egy újabb válság, mindkét mutató tekintetében megnyugtató lenne a befektetők számára a javulás, de szerencsére ez az év második felében be is következhet.

Válságra készül a kormányOrbán Viktor miniszterelnök először idén tavasszal a 2019-es költségvetés tervezésekor beszélt arról, hogy újabb válság közeleg, amire fel kell készülni. Ennek jegyében a nyár elején elfogadott büdzsében az általános tartalék összegét 110 milliárd forintról 165 milliárdra emelték, az Országvédelmi Alap 60 milliárdos összege is megmaradt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái