Előfizetői tartalom

Visszaszólt Trumpnak a WTO feje: káoszt hozna Amerikának a kilépés

Portfolio
A világszerte működő amerikai cégekre nézve kaotikus következménye lenne annak, ha az Egyesült Államok kilépne a Kereskedelmi Világszervezetből (WTO) - reagált a szervezet vezetője Donald Trump csütörtöki fenyegetésére. Az amerikai elnök egy interjúban beszélt arról, hogy ha a WTO nem tud megújulni, akkor ő kész kilépni belőle.

Roberto Azevedo, a szervezet vezetője a Bloombergnek nyilatkozott pénteken, azt mondta, hogy eddig is dolgoztak a tagállamok kifogásainak megoldásán, ugyanakkor, ha az USA elszánná magát a kilépésre, az az amerikai cégek számára jelentene káoszt. A szakember szerint egy ilyen forgatókönyv senkinek sem lenne jó, mivel az USA jelenleg a világkereskedelem 11%-át adja, a kiesésük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés