Előfizetői tartalom

Már az olasz eurókilépésről suttognak Brüsszelben!

Portfolio
Azzal, hogy az olasz kormány azt választotta: szembemegy a friss költségvetési tervével az Európai Bizottsággal, látható a tartósan konfrontatív hozzáállása és emiatt egyesek Brüsszelben már az olasz eurókilépésről kezdtek beszélni - jelezte névtelenül egy uniós döntéshozó a Reutersnek. Ő úgy látja: benne van a pakliban, hogy az olaszok végül a kilépésig sodródnak. Emiatt nem véletlen, hogy rendkívül rossz napon vannak túl az olasz pénz- és tőkepiacok: a tőzsdéjük a Brexit-népszavazás óta nem zuhant egy nap alatt ekkorát, a kötvényhozamok pedig meredeken emelkedtek, így velük együtt a csődkockázat is. Ez a negatív hatás átterjedt a többi európai vezető piacra is, a tőzsdék estek, az euró pedig jelentősen gyengült a dollárral szemben.

Kapcsolódó cikkünk2018.09.28Megállt az euró esése, kapaszkodik a forintAmint reggel megírtuk: éjjel hosszas vívódás után úgy döntött a két nagy olasz kormánypárt, hogy dacolva a korábbi kormány vállalásával, nemhogy 1% alatti, hanem a GDP 2%-a feletti, 2,4%-os deficitcélt rögzítenek jövőre, sőt 2021-ig minden évre. Szó sincs tehát egyszeri "botlásról" a költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés