Előfizetői tartalom

Őrült ütemben öntik az emberiségre a fegyvereket: itt a 10 legnépszerűbb

Nem túlzás azt állítani, hogy öntik a világra a fegyvergyárak a lőfegyvereket: csak az Egyesült Államokban 150 millió kézifegyvert gyártottak az elmúlt 30 évben. A világ legnépszerűbb fegyvereit mégis a Szovjetunió gyártotta: csak a Kalasnyikov gépkarabélyból és származékaiból több mint 100 millió darab készült, de innen származik a legnagyobb számban előállított forgó-tolózáras fegyver, a Moszin-Nagant is. Megnéztük, melyek a történelem legnagyobb számban legyártott lőfegyverei.

10.-8.. 10. Mossberg 500Fotó: U.S. Army / Wikimedia CommonsA Mossberg 500-as egy előágyszán-ismétlő sörétes puska, az 1960-as évek óta gyártja az amerikai O.F. Mossberg & Sons fegyvergyár. A sörétes rendkívül népszerű otthonvédelmi eszköz Amerikában, így rengeteg háztartásban megtalálható, már 200 dolláros ártól (kb. 60 ezer forint) beszerezhető. A civil életen kívül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés