Előfizetői tartalom

A feje tetejére állt a versenyképességi lista! Mennyire elkeserítő a magyar eredmény?

A Világgazdasági Fórum (WEF) idei Globális Versenyképességi Indexe új módszertannal készült. Miután komoly változások zajlanak a világban, ezért elhagyták az iparosodási mutatókat, és azokra a tényezőkre koncentráltak, amelyek ahhoz szükségesek, hogy egy ország hatékonyan részt tudjon venni az Ipar 4.0 technológiák alkalmazásában. Fontos hangsúlyozni, hogy ezért az új módszertan nem teszi lehetővé, hogy az eredményeket a korábbiakkal összehasonlítsuk. A V4-ek továbbra is előttünk állnak, az EU-ban csak Bulgária, Románia, Görögország és Horvátország végzett mögöttünk.

Az alábbiakban Vakhal Péter, a Kopint-Tárki tudományos munkatársának elemzése olvasható, amit a WEF friss rangsora alapján készített a Portfolio számára. Legújabb versenyképességi jelentésében a Világgazdasági Fórum (WEF) jelentősen megváltoztatta a Globális Versenyképességi Index összeállításának módszertanát. Tette mindezt azért, mert az elmúlt évtizedben olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés