Előfizetői tartalom

Masszív haderőkkel mozgolódnak a nagyhatalmak - készül a következő nagy háború?

A '80-as évek óta nem látott nagyságú hadgyakorlatokat szervezett az elmúlt években mind a NATO, mind pedig közösen Oroszország és Kína. Vélhetően mindkét fél a másik expanziója miatt aggódik és hivatalosan védekező háborúra készül, vannak viszont, akik szerint az egyre több katona és egyre több harci eszköz részvételével zajló "hadi játékok" egy nagy, offenzív háború előkészületeit jelentik. Megnéztük, melyek voltak a közelmúlt legnagyobb hadgyakorlatai.

2017.. Zapad 2017Fotó: ShutterstockA Zapad 2017 egy közös orosz-fehérorosz hadgyakorlat volt tavaly szeptember 14 és 17 között, egészen az idei Vosztok 2018-ig a legnagyobb ilyen jellegű esemény került megrendezésre a volt Szovjetunió területén. Egyes források szerint 100 ezer orosz és fehérorosz katona vett részt az eseményen (hivatalos számok szerint csak 12 700), mintegy 270...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés