Előfizetői tartalom

Már több mint 600 ezer magyar élhet Európában - 2019 is kivándorló év lesz?

A Portfolio becslései szerint 2017 végén már több mint 610 ezer magyar élhetett Nyugat-Európában, vagyis folytatódott a nettó kivándorlás. Ráadásul továbbra is elsősorban a fiatalokat érinti, ami demográfiailag kiemelten hátrányos Magyarország számára. Ennek ellenére látunk pozitív jeleket, hiszen egyre többen térnek vissza azok közül, akik korábban elmentek. A nagy kérdés az lesz, hogy ezek a pozitív jelek folytatódnak-e a következő években.

600 ezer fölé kúszott az elvándoroltak számaIdén tavasszal az európai statisztikai hivatalok tükörstatisztikái alapján készítette el friss becslését a Portfolio, melyben arra jutottunk, hogy a 2016-os 600 ezerről minimálisan 610 ezerre nőhetett a Nyugat-Európában élő magyarok száma. Az elmúlt évekhez viszonyítva ez kisebb mértékű növekedés, de még mindig nettó kivándorlásról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés