Merkel üzent a világnak: küzdenünk kell, hogy elkerüljünk egy újabb háborút
Gazdaság

Merkel üzent a világnak: küzdenünk kell, hogy elkerüljünk egy újabb háborút

Portfolio
Az európaiaknak 2019-ben készen kell állniuk arra, hogy az eddigieknél keményebben védelmezzék annak a nemzetközi együttműködésnek az alapjait, amely az elmúlt évtizedekben a béke zálogát jelentette, ezért pedig Németország is kész nagyobb nemzetközi felelősséget vállalni - fogalmaz Angela Merkel német kancellár újévi üzenetében.
Merkel újévi üzenetéből - melyet később vetítenek majd le a német köztévében, a szöveget viszont már nyilvánosságra hozták - elég világosan kiderül, hogy politikai karrierjének utolsó éveit (októberben bejelentette, hogy 2021-től visszavonul) a nemzetközi világrend védelmezésének kívánja szentelni. Videóüzenetében kijelentette, hogy Németországnak a saját érdekében küzdenie kell a klímaváltozás és a terrorizmus ellen, emellett pedig rendezett keretek közé kell terelni a nemzetközi migrációt, mindezt pedig úgy, hogy mások érdekei se sérüljenek.

Donald Trump "America First" politikája, illetve a közelgő Brexit miatt most minden eddiginél fontosabb, hogy összetartsanak az EU országai és közösen küzdjenek a globális célokért.

A nemzetközi együttműködés alapjai nyomás alatt állnak. Keményebben küzdenünk saját meggyőződéseinkért, ezzel együtt pedig nagyobb felelősséget kell vállalnunk.

- fogalmaz Merkel.

A kancellár ezzel a kijelentésével egyértelművé tette, hogy irányítása alatt Németország nagyobb szerepre törekszik majd a nemzetközi színpadon, ha úgy tetszik, a szabad világ egyik vezetőjévé kíván válni. Mindezt természetesen EU-s szövetségeseivel együttműködve.

Merkel szerint óriási kihívásokkal kell megküzdenie a kontinensnek (és az egész világnak) a következő években, a tét pedig nem kisebb, mint a béke. A nacionalista politikusok előretörése miatt a világ egy háborús konfliktusokkal tűzdelt időszak felé sodródik, ezért nagyon fontos, hogy ne felejtsük el a második világháború tanulságait, és ezek tudatában cselekedjünk.

Németország a nagyobb nemzetközi felelősségvállalás jegyében jövőre többet fog költeni hadseregére, segélyezésre, illetve elmaradt területek fejlesztésére - olvasható az újévi köszöntőben.(Bloomberg)
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
bitcoin automata shutter
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
orvosi kamara0921